Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2012

Lähestymistapoja erilaisuuteen

Erilaisuutta voi lähestyä monilla tavoilla. Kaikki olemme erilaisia! Voidaan ryhmittäytyä eri perustein: kaikki joilla on punaiset sukat, kaikki joilla on pitkät hiukset, kaikki joilla on pikkuveli jne. Voidaan asettua pituusjonoon, jolloin huomaamme, että kaikki olemme eri pituisia. Kaikille voi myös antaa erilaisen tehtävän: vaaleatukkaiset konttaa, tummatukkaiset kierii, kaikki joilla on nenä laittaa nenän vasten lattiaa, pojat menee ovelle ja tytöt istuu tuoleille, 3-vuotiaat nostavat kädet kohti kattoa jne.

Lopuksi voi korostaa sitä, että ryhmässä kaikilla lapsilla on monta yhtäläisyyttä ja monta eroa. Ideoi itse lisää tehtäviä ryhmäsi taitotason mukaan! On tärkeää korostaa, että me KAIKKI olemme erilaisia!


Lopuksi voi esimerkiksi tehdä piirustuksen, johon yritetään piirtää kaksi ihan samanlaista ihmistä ja pohtia sitten tuliko niistä ihan samanlaisia keskenään? Tärkeää on korostaa, ettei kahta täysin samanlaista ihmistä olekaan! Edes kahden samanlaisen ihmisen piirtäminen ei ole mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti